Gezond groeien: Boekel AGF’s bijdrage aan het EU Schoolfruit programma en de toekomst van voeding

Het EU Schoolfruitprogramma is een initiatief dat gericht is op het bevorderen van gezonde eetgewoonten onder kinderen door het aanbieden van gratis groenten en fruit op scholen. Boekel AGF, een vooraanstaande horeca groothandel Breda, speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van dit programma. Ze zorgen voor de levering van verse, kwalitatieve groenten en fruit aan scholen in de regio. Dit initiatief is niet alleen van cruciaal belang voor het bevorderen van een gezond dieet onder jongeren, maar draagt ook bij aan de educatie over het belang van verse producten en waar deze vandaan komen. Boekel AGF zet zich in om een breed assortiment aan seizoensgebonden producten te leveren, waardoor kinderen kennis kunnen maken met een diversiteit aan smaken en texturen.

Belang van AGF groothandel

Als AGF groothandel speelt Boekel AGF een cruciale schakel in de keten van het EU Schoolfruitprogramma. Door hun expertise en netwerk zijn zij in staat om scholen te voorzien van een gevarieerd aanbod aan groenten en fruit, direct afkomstig van de boer. Dit zorgt ervoor dat kinderen toegang hebben tot de beste seizoensproducten die lokaal beschikbaar zijn. Boekel AGF werkt nauw samen met telers om de versheid en kwaliteit van de geleverde producten te garanderen. Hun bijdrage zorgt niet alleen voor tevredenheid bij de scholen en kinderen, maar ondersteunt ook lokale boeren door een stabiele afzetmarkt voor hun producten te bieden.

Educatieve bijdrage en toekomstvisie

Naast het leveren van groenten en fruit draagt Boekel AGF bij aan het educatieve aspect van het EU Schoolfruitprogramma. Ze bieden informatiemateriaal aan over de herkomst en voordelen van de producten, waardoor kinderen meer leren over gezonde voeding en het belang van lokale landbouw. Boekel AGF ziet dit programma als een investering in de toekomst, waarbij kinderen van jongs af aan leren over het belang van gezond eten en de impact van hun voedselkeuzes op het milieu. Door hun actieve betrokkenheid bij het EU Schoolfruit programma, draagt Boekel AGF bij aan een gezondere toekomst voor de volgende generaties, terwijl ze tegelijkertijd de lokale landbouw ondersteunen.